Skip to content
Datacenter

Datacenter

Datavolymerna ökar i en accelererande takt. Datacenter måste tillgodose behoven och öka sin kapacitet, och samtidigt fungera mer energieffektivt och ansvarsfullt.

Genom samarbete skapar vi pålitliga och koldioxidneutrala datacenter

Våra specialister stöttar dig under hela resan från konceptualiseringen av datacentret och platssonderingen, till driftsättning och kontinuerligt underhåll. Vi är din partner inom installationsprojektering och projektledning. Den intelligenta och energieffektiva hanteringen av datacenterunderhåll sker med hjälp av Granlund Manager.

Lugn och ro tack vare ett tillförlitligt datacenter

Tillförlitligheten hos ett datacenter är avgörande, i synnerhet när det gäller MEP Design i produktionsaktiviteterna, och vi investerar särskilt i det tekniska underhållet av datacenter. Vi tillhandahåller omfattande MEP Design för datacenter från VVS- och elteknik till automatisering och brandsäkerhet.

Våra digitala underhållsprocesser arbetar till stöd för transparensen i verksamheten. Vår programvara för fastighets- och energiförvaltning, Granlund Manager, gör kontinuerligt nödvändig information tillgänglig för rätt personer. Vi kan till exempel övervaka och styra datacentrets kapacitet i realtid.

Tack vare Nordens mest omfattande resurser kan vi garantera att du får datacenterprojektering och rådgivning i världsklass som tillgodoser alla dina behov. Vi har lång erfarenhet inom datacenter och förstår branschens specifika krav. Vi utökar och utvecklar kontinuerligt vår verksamhet till nytta för våra kunder.

Jari Innanen, Affärschef, datacentral, Granlund Oy

Telias datacenter i Helsingfors – en teknikers dröm

Telias datacenter i Helsingfors är det största öppna datacenter som någonsin byggts i Finland med en IT-kapacitet på maximalt 24 MW. Granlund utförde detaljprojekteringen och driftsättningen av det nya datacentret.

Vi tar väl hand om ert datacenter

Ni är i goda händer. På Granlund levererar vi världsledande specialistkunskap och branschförståelse. Vi är ledande i norden med denna kunskap.

Vår datacenterenhet har lång erfarenhet och vi arbetar ständigt i enlighet med gällande standarder och praxis. Vi har försett ett stort antal nationella och internationella kunder med datacentertjänster och praktisk specialistkunskap. Vi kommer att förse er med alla konsulttjänster ni behöver, och vi kan även sätta samman ett helt team av specialister åt er.

Rätt miljö stödjer energieffektivitet

Vi är en pålitlig leverantör av energieffektivitet för både nya datacenter och datacenter som kräver renovering eller utbyggnad. Vi säkerställer energiförsörjning och optimerad energianvändning i datacentret. Vi hittar lösningar som använder överskottsvärmen som datacentret producerar i exempelvis fjärrvärmenätet. På så vis säkerställer vi att datacentrets miljöbelastning förblir liten.

Vi använder också våra avancerade rapporteringsverktyg för att övervaka energianvändningen. Vid behov kan vi integrera med andra system och kombinera olika datakällor till stöd för verksamheten.

Miljövänlig kylning av en superdator

Granlund har projekterat för datacentret åt den europeiska LUMI superdator som är placerad i Kajaani. Datacenterverksamheten är koldioxidneutral – koldioxidavtrycket kan till och med bli negativt.

Kontakta våra experter

Jari Innanen

Affärschef, datacentral
Granlund Oy

Timo Ranne

Internationell affärsutvecklingsdirektör
Granlund Oy

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna gällande Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök