Skip to content
Skolor och utbildningsinstitutioner

Skolor och universitet

Ett sunt inneklimat och smarta skollokaler bidrar till elevernas och personalens välbefinnande. Våra projekterings- och underhållslösningar säkerställer att dina anläggningar fungerar hållbart och energieffektivt.

En ansvarsfull skolfastighet är underhållen och energieffektiv

Kursplaner och pedagogiska metoder utvecklas ständigt. Vi på Granlund projekterar skol- och universitetsfastigheters MEP-design så att er skolfastighet följer med i förändringen. Vi skräddarsyr tillsammans med er en underhållsmodell som kontinuerligt förbättrar era fastigheters energieffektivitet. Samtidigt krymper koldioxidavtryck och underhållskostnader.

Väl genomförd MEP-design tål förändringar

Våra projekteringslösningar styrs alltid av kundens mål och fastighetens livscykel. Vi väljer lösningar som gör underhållet så effektivt som möjligt under hela fastighetens livscykel.

Vi involverar användarna i projekteringen och säkerställer funktionaliteten i olika typer av utrymmen, från klassrum till öppna lärmiljöer och från hörsalar till elevmatsalar. Vi tar även hänsyn till den varierade användningen av skolor och läroanstalter vid olika årstider och tider på dygnet, till exempel i ventilationslösningarna.

Ansvar ökar komfort och produktivitet

Tillsammans med fastighetsägaren definierar vi lämpliga mål för ansvarsfrågor och energieffektivitetsutveckling. Fastighetens kostnadseffektivitet och produktivitet ökar i takt med att energieffektiviteten förbättras. Energieffektiviseringsåtgärder har också stor betydelse för fastighetens ansvarsanseende. Dessutom får åtgärderna positiv effekt på inneklimatet.

Vi kartlägger och planerar kostnadseffektiva åtgärder för att energieffektivisera fastigheter och minska CO2-utsläppen. Genom att övervaka energieffektivitetsprojekt säkerställer vi att genomförandet sker som planerat och att effekterna är i linje med målen. Våra löpande tjänster ger dig även stöd inom energiförvaltning, miljöcertifiering som BREEAM In Use och LEED, och investerings- (Capex) och driftskostnader (Opex) med blandad övervakning av energiförbrukning.

Data underlättar beslutsprocesser

Med hjälp av våra digitala fastighetstjänster bevakar vi teknikens funktionalitet i fastigheten och förser dig med information till stöd för beslutsprocesser, till exempel vid reparationer. Vårt molnbaserade fastighetsförvaltningsprogram Granlund Manager håller fastighetens tekniska information ständigt uppdaterad och lättillgänglig. Med effektiv och visuell rapportering gör vi fastighetsunderhållet transparent.

Artificiell intelligens hittar de bästa sätten att spara energi

Med vårt nya  AI Energy Survey-verktyg kartlägger vi energibesparingspotentialen för en enskild fastighet eller hela fastighetsportföljer. Du får även en kostnadsuppskattning för de energieffektiviseringsåtgärder som identifierats.

Kontakta våra experter

Martin Lantz

Elprojektering
Granlund Stockholm AB

Tatiana Bibikova

Ljusdesigner LD
Granlund Stockholm AB

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att få information om Granlund, nyheter i fastighets- och byggsektorn och de senaste trenderna

Sök