Skip to content
Kontor

Kontor

Förändrade arbetssätt kräver kontorslokaler som erbjuder en bra användarupplevelse. Med kostnads- och energieffektiva projekteringslösningar och optimerad fastighetsförvaltning hjälper vi till att hålla er fastighet konkurrenskraftig.

Ett hälsosamt och säkert kontor blir en produktiv arbetsmiljö för både användare och ägare

Under covid-19-pandemin ökade distansarbetet dramatiskt. Samtidigt har kraven på kontorens inomhusklimat, rymd och funktionalitet ökat. Rätt ventilation, temperatur och belysning samt intelligent styr- och reglerteknik som tar hand om dessa parametrar är utgångspunkter för en hälsosam och säker kontorsmiljö.

I projektutvecklingsfasen tillhandahåller vi beräkningar avseende implementering och livscykelkostnad till stöd för era beslutsprocesser. Genom optimering med flera målsättningar och artificiell intelligens söker vi de mest lönsamma tekniska lösningarna för kontorsfastighetens hela livscykel.

Vi investerar i lokalernas mångsidighet och flexibilitet och projekteringen av de tekniska systemen. Vi använder automatisering och digitala applikationer för att förbättra er fastighets användning, användarupplevelse och energieffektivitet.

Åtgärder i rätt tid och med rätt dimensionering får en betydande inverkan på fastighetens värde och uthyrningsbarhet. Vi tillhandahåller information och insikter så att åtgärder görs på ett hållbart sätt, i rätt tid och i rätt omfattning.

Susanna Sairanen, Granlund Oy

Som fastighetsägare får du stöd under hela fastighetens livscykel

Våra specialister har hållbarhet i fokus. På så vis hjälper vi fastighetsägare att säkerställa lokalernas funktionalitet och lönsamhet. Vid behov kan vi exempelvis också undersöka anläggningens flexibilitetspotential och hjälpa till att genomföra hyresgästanpassningar. Våra tjänster inbegriper även byggledning och tillsyn samt projektering av renoveringar och hyresgästanpassningar.

Vi tar hand om hela fastighetens servicenät från upphandling till avtalsenlig kvalitetskontroll. Vi hjälper också till att specificera lämpliga nyckeltal för servicenätverket och dess övervakning.

Fastighetens tekniska data hålls kontinuerligt uppdaterade på en enda plats i Granlund Manager-systemet. Med korrekt information blir underhållet av din fastighet systematiskt och kostnadseffektivt. Vi tar hand om fastighetens inneklimat med smart styrning av styr- och reglerteknik från projektering och driftsättning till kontinuerlig övervakning.  

Mot koldioxidneutralitet med miljö- och energiförvaltning

Vi hjälper till att specificera och förverkliga fastighetens miljö- och ansvarsrelaterade mål. Med våra lösningar bidrar vi till att minimera fastighetens koldioxidavtryck och energiförbrukning från och med projekteringsfasen. Vi genomför även miljöcertifieringsprocesser för fastigheter, som till exempel BREEAM- och LEED-certifiering.

Tillsammans tar vi grepp om ansvars- och energieffektivitetsfrågor i din fastighet. Vi söker alltid nya sätt att minska CO2-utsläppen. Vår nya AI Energy Survey bygger på artificiell intelligens och kommer snabbt att avgöra vilka åtgärder som genererar störst energibesparingar och vilken effekt åtgärderna får på CO2-utsläppen.

Planerar du en fastighetsaffär?

Vi stöttar både säljare och köpare i fastighetsaffärer. Vi genomför oberoende företagsbesiktningar relaterade till tekniska och miljömässiga risker. Vi ger en realistisk översikt över fastighetens värde, byggnadernas inneklimat och reparationsbehov, användarnöjdhet och hyresgästansvar.

Kontakta våra experter

Jan Strömberg

VD
Granlund Stockholm AB

Martin Lantz

Elprojektering
Granlund Stockholm AB

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna gällande Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök