Skip to content
Ljusdesign

Ljusdesign

Våra Ljusdesigners lyfter fram arkitekturen och den byggda miljön med hjälp av ljus. Med de rätta armaturvalen och placeringarna kan vi öka välbefinnandet hos brukaren, förbättra byggnadens funktionalitet och skapa inbjudande miljöer.

En genomtänkt belysning stärker och framhäver

En väl genomarbetad belysning är funktionell och estetiskt tilltalande. Vare sig det handlar om att utsmycka en fasad, skapa stämning i en restaurang eller ge goda förutsättningar för skrivbordsarbete spelar ljuset alltid en viktig roll. Genom att behandla varje uppdrag med lyhördhet och omsorg skapas en belysningslösning som är unik och efter användarnas behov.

Vi erbjuder ljusdesign som tillgodoser era behov

Våra Ljusdesigners har kunskaperna och erfarenheten som krävs för projekt av alla storlekar och typer. Vi utför projektering genom separata uppdrag inom ljusdesign/belysningsområdet, samt som en del av Granlunds bredare projekteringslösningar.

Våra uppdrag innefattar allt från övergripande koncept med tusentals belysningsarmaturer till små tekniska detaljer i enskilda anläggningar samt utveckling av nya produkter. Belysning av kontor och affärslokaler är vår kärnkompetens. Vi är väl införstådda med förändrade belysningsbehov hos utbildningsinstitutioner och skolor, liksom teknisk och konstnärlig belysning i det offentliga rummet. Vi har även erfarenhet av ljusdesign för interiör och exteriör belysning på historiska byggnader.

Kreativitet och teknik kombineras i processen

När vi ta fram belysningskoncept kombinerar vi kreativitet med vår gedigna tekniska kompetens och kunskap inom bygg- och upphandingmetoder. Vi tar också hänsyn till belysningslösningarnas energieffektivitet och livscykel i alla våra projekt. Vi visualiserar lösningar med hjälp av simulerings- och beräkningsprogram och interaktiva virtuella modeller.

Vi tar dagligen hjälp av varandras kompetenser internt på Granlund. Dels inom Ljusdesign och dels med våra övriga discipliner (el, kraft och tele).

Externt lägger vi en stor vikt i att, inom uppdragen, ha en lyhördhet och tydlig kommunikation med beställare, användare, arkitekter och andra discipliner som deltar. Det är genom denna samarbetsvilja både internt och externt som vi säkerställer att projektet når ett förstklassigt slutresultat.

Våra tjänster inom Ljusdesign

 • Interiör- och exteriör belysning
 • Kontors- och butiksbelysning
 • Sjukhusbelysning
 • Utställnings-, museum- och konstbelysning
 • Fasadbelysning
 • Ljuskonst
 • Renovering av värdefulla belysningsarmaturer
 • Inriktning av strålkastare
 • Programmering av belysningskontrollsystem
 • Belysningsgenomgång
 • Mätning, beräkning och visualisering av belysningslösningar

Vill du diskutera belysning mer detaljerat?

Tatiana Bibikova

Ljusdesigner LD
Granlund Stockholm AB

Susanne Strömberg

Ljusdesigner LD
Granlund Stockholm AB

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Sök