Skip to content
Kommuner och städer

Kommuner och städer

Vill du optimera förvaltningen av en kommuns eller stads fastighetsinnehav eller energieffektiviteten i fastigheterna? Våra lokala experter hjälper till med alla underhålls- och projekteringsbehov för fastighetsinnehavet.

Smart förvaltning av kommuners och städers fastighetsinnehav sparar energi och är bra för miljön

Inneklimatet och användningsegenskaperna hos de lokaler som tillhandahålls av städer och kommuner – från daghem och vårdcentraler till skolor och bibliotek – påverkar många människors liv varje dag. Förstklassiga lokaler är enkla och bekväma att befinna sig i. Utöver användningsegenskaperna ställs också högre krav på anläggningstillgångarnas tekniska status med avseende på bland annat kvaliteten på inomhusklimat eller energiförbrukningen.

Granlunds experter hjälper er att förvalta era anläggningstillgångar. Vi tar hand om hela fastighetens livscykel – inneklimatsbedömning, planering av ombyggnationer, renoveringar och byggprojektledning. Vi tar också alltid hänsyn till fastigheternas energieffektivitet och ansvarsmål.

Med digitalisering kan en fastighets produktivitet förbättras

Våra experter hjälper er med övergången till datadriven fastighetsförvaltning. Vi kan hjälpa er förbättra fastighetens produktivitet genom att digitalisera och effektivisera driftmetoderna. Ett stort antal kommuner använder vår Granlund Manager-fastighetsprogramvara för att förbättra produktiviteten i sina underhållsaktiviteter. Vi hjälper gärna till med utvecklingen av fastighetstillgångar och arbetet att bevara deras värde.

Till Granlunds speciella styrkor hör en unik kombination av fastighetskompetens och digital kunskap, vilket inte många andra kan stoltsera med. Utöver att hjälpa till med frågor som rör fastigheter och ansvar kan vi även digitalisera och effektivisera verksamhetsmetoder och därigenom öka effektiviteten och produktiviteten i verksamheten.

Topi Korpela, Granlund Oy

Dra nytta av vår ledande energi- och miljöexpertis

Berätta för oss om era energimål och kostnadsnivåer så kommer vi att ge er olika alternativ med motiveringar för hur målen kan nås. I våra bedömningar använder vi vår specialistkunskap, den senaste forskningen och digitala applikationer inom området. Vi utarbetar exempelvis kontinuerligt olika energi- och miljöstrategier, och vi tillhandahåller även beräkningar och styrning av koldioxidavtryck.

Din lokala fastighetspartner tillgodoser olika behov

Våra erfarna expertteam kan hjälpa er att hantera både hela fastighetsportföljen och enskilda anläggningar som kräver särskilt djupgående specialistkunskap.

Vår erfarenhet har gett oss insikter i olika typer av byggnadstyper och projektgenomförandeformer. Vare sig det handlar om att utarbeta fastighetsstrategier, se över ett servicenätverk eller sköta underhållet förser vi er med välgrundade lösningsmodeller till stöd för era beslutsprocesser.

Kontakta våra experter

Jan Strömberg

VD
Granlund Stockholm AB

Tatiana Bibikova

Ljusdesigner LD
Granlund Stockholm AB

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna gällande Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök