Skip to content
Strikt kostnadskontroll över underhållsprojekt

Strikt kostnadskontroll över underhållsprojekt

6.5.2024 – Data från projekt- och driftsfasen för byggnader har förts närmare varandra. De viktigaste fördelarna med integrationen mellan Granlund Manager och Scudo Pro är en smidig underhållsplanering, enkel kostnadsuppföljning och prognostisering av kostnader.

Themes
Granlund Manager
Share

Granlund Manager är en utmärkt lösning för underhållshantering – alla uppgifter om underhållsplanen finns samlade på ett ställe. När man beslutar sig för att påbörja ett underhållprojekt är det viktigt att upprätthålla en överblick över projektet och dess kostnader.

Scudo Pro är ett verktyg i vardagen för att organisera projektfasen. Integrationen med Granlund Manager innebär att aktuell information också når dem som ansvarar för fastighetens underhållsfas.

”Denna integration kommer att föra data och de personer som ansvarar för projektfasen och driftsfasen av en fastighet närmare varandra. Integrationen fungerar som en bro mellan dessa faser”, säger Topi Korpela.

Kostnaderna för denna integration är mycket blygsamma – särskilt om man betänker hur stora summor ni kommer att kunna hantera på ett bättre sätt med hjälp av den.

Mika Virkki, Solutions Sales Manager, Granlund

Integrationen mellan Granlund Manager och Scudo Pro förbättrar processerna genom att ge ökad insyn i projektets ekonomi och sammanföra kritisk information från projekt- och driftsfaserna. En stor mängd manuell hantering mellan de olika faserna försvinner, eftersom uppgifterna överförs automatiskt från ett system till ett annat.

I både Granlund Manager och Scudo Pro kan du se kostnader och tidsplaner både för ett enskilt objekt och för hela portföljen. Scudo Pro är den mest avancerade molnbaserade tjänsten för kostnadsstyrning på marknaden. Scudo Pro tillhandahåller aktuell kostnadsinformation till Granlund Manager, vilket gör det enkelt och transparent att hantera och prognostisera underhållsprojekt.

Denna integration kommer att föra data och de personer som ansvarar för projektfasen och driftsfasen av en fastighet närmare varandra.

Topi Korpela, Försäljningsdirektör, Granlund

Så här fungerar integrationen Granlund Manager–Scudo Pro

Uppgifter om underhållet och underhållsplanen hålls uppdaterade och lättillgängliga i Granlund Manager.

När ett projekt i underhållsplanen ska genomföras överförs uppgifter om projektet till Scudo Pro. De uppgifter som ska överföras omfattar grundläggande information om projekten, preliminära tidsplaner och kostnadsuppskattningar.

I Scudo Pro kan du övervaka och förutspå kostnaderna för projekten.

Under projektets gång överförs uppgifter om de uppkomna kostnaderna till sektionen för underhållsplanen i Granlund Manager på två sätt beroende på kunden: antingen direkt från Scudo Pro eller via organisationens ekonomiförvaltningssystem.

Många positiva kundupplevelser och rimlig prissättning

Granlund och Scudo Solutions har samarbetat länge för att främja digitaliseringen inom fastighets- och byggbranschen. Integrationen mellan Granlund Manager och Scudo har använts under lång tid av flera kunder, så det finns en hel del positiva erfarenheter av integrationen genom åren.

”Kostnaderna för denna integration är mycket blygsamma – särskilt om man betänker hur stora summor ni kommer att kunna hantera på ett bättre sätt med hjälp av den. Det blir en engångskostnad för själva driftsättningen och därefter en månatlig SaaS-avgift”, säger Mika Virkki.

Vad är Scudo Pro?

Scudo Solutions, programvaruföretaget bakom Scudo Pro, är ett finländskt programvaruföretag som specialiserat sig på projekt- och kostnadshantering. Företaget erbjuder en programvara som har hanterat mer än 50 000 projekt till ett värde av över 15 miljarder euro i Finland och runt om i världen.

Scudo Pro moderniserar hanteringen av projektkostnader och intäkter genom proaktiv kostnadsstyrning, automatiserade arbetsflöden och transparent projektledning.

Scudo Pro är en programvara som syftar till att förbättra en av de viktigaste utmaningarna i vår bransch: hur man håller projektkostnaderna inom budget. Enligt studier överskrider mer än 70 procent av alla bygg- och fastighetsprojekt budgeten med minst 5 procent. Så behöver det inte vara i framtiden.

Fler av våra nyheter

Telia ökar datacentereffekten – artificiell intelligens ökar datacentrens behov av kapacitet

20.05.2024 – Sökmotorer och andra onlinetjänster använder sig i allt högre grad av artificiell intelligens. Spridningen av AI-tjänster ökar datacentrens behov av…

News

De flesta fastighetssytemen är föråldrade

13.05.2024 – Fastighetssystemen är ofta föråldrade och överensstämmer inte med dagens krav. Föråldrade system orsakar problem för alla som behöver aktuell och…

News

Strikt kostnadskontroll över underhållsprojekt

06.05.2024 – Data från projekt- och driftsfasen för byggnader har förts närmare varandra. De viktigaste fördelarna med integrationen mellan Granlund Manager och…

News

Träffa oss på Energimässan och Tech Show i Stockholm

11.04.2024 – På Energimässan berättar vi om vårt arbete inom Energieffektivisering, Elprojektering och vår mjukvara Granlund Manager. På Techshow får du veta…

News

Utfasning av lysrör

19.03.2024 – Lysrören fasas ut – ett viktigt steg mot en mer effektiv och miljövänlig belysning i framtidens fastigheter.

News

Underhållsdata för hissar, rulltrappor och automatiska dörrar överförs automatiskt till Granlund Manager

29.02.2024 – Genom programvaruintegrationen mellan KONE och Granlund överförs underhållsdata för utrustning som servas av KONE automatiskt till Granlund Manager. Dialogen mellan…

News
Pekka Metsi, Granlund

Granlund Group gjorde ett bra resultat i ett krävande marknadsläge

13.02.2024 – Granlund Group klarade sig bra år 2023, trots att läget på fastighets- och byggmarknaden var utmanande. Starka kundrelationer och specialkompetens…

News

Granlund Stockholm – det lilla teknikprojekteringsföretaget med de stora resurserna

06.02.2024 – De ligger i framkant när det gäller omsorg för detaljerna, både för sina kunder och de anställda. Nu är de…

News

Nordiskt SCANVAC-pris till Pekka Metsi

13.11.2023 – SCANVAC belönar vartannat år privatpersoner, företag eller organisationer i de nordiska länderna som har lämnat enastående bidrag på området för…

News

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna kring Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök