Skip to content
Granlund Stockholm – det lilla teknikprojekteringsföretaget med de stora resurserna

Granlund Stockholm – det lilla teknikprojekteringsföretaget med de stora resurserna

6.2.2024 – De ligger i framkant när det gäller omsorg för detaljerna, både för sina kunder och de anställda. Nu är de mitt i en expansionsfas – häng med på resan!

Granlund Stockholm var vid starten ett av de första teknikprojekteringsföretagen i Sverige som anställde ljusdesigners. “Det är vanligare att andra har ljusdesigners idag, men när vi startade 2011 var vi rätt ensamma. Vi vill vara starka på belysning, eftersom det är en viktig faktor för trivseln i en lokal” berättar Jan Strömberg, VD för företaget.

Att vara oberoende är viktigt för oss. Vi lyssnar på kunden och ger förslag på de bästa lösningarna, med hänsyn till alla aspekter.

Max Bladström, vice VD och specialist inom kraftprojektering, Granlund Stockholm


Max Bladström, vice VD och specialist inom kraftprojektering, förklarar: “Vi var först i Sverige med att beskriva armaturerna i detalj i armaturspecifikationen, istället för att bara skriva ett artikelnummer. Detta möjliggör för projektets olika intressenter att se exakt armaturernas funktion, ljusprestanda, färg och formspråk vilket ger ovärderlig transparens. Arbetssättet inkluderar också att alla armaturer är visuellt utvärderade av Granlunds ljusdesigners innan de inkluderas i förteckningen.”

Denna omsorg om detaljer och kundernas behov genomsyrar hela Granlund Stockholms verksamhet. “Att vara oberoende är viktigt för oss. Vi lyssnar på kunden och ger förslag på de bästa lösningarna, med hänsyn till alla aspekter.”

Teamwork är A och O hos Granlund Stockholm

Ett av Granlund Stockholms senaste projekt är Alfa Lavals nya huvudkontor och utvecklingslabb. Det beräknas vara inflyttningsklart under det andra kvartalet 2025. Där har man projekterat allt som har med kraft, el, tele och belysning att göra. Det är kännetecknande för uppdragen de åtar sig, och för att alla ska hållas uppdaterade i hur arbetet framskrider och smidigt kunna ta fram de bästa lösningarna så arbetar samtliga avdelningar tillsammans i små grupper.

Vår värdegrund är ickehierarkisk. Kommunikationen flyter och allas åsikt har lika värde oavsett roll eller kompetens. Och kompetensen är väldigt hög inom företaget.

Jan Strömberg, VD, Granlund Stockholm

 “Vår värdegrund är ickehierarkisk. Kommunikationen flyter och allas åsikt har lika värde oavsett roll eller kompetens. Och kompetensen är väldigt hög inom företaget.” säger Jan och ler.  Max lägger till, “Som jag ser det så har vi själen av ett litet företag, med mycket flexibilitet och korta beslutsvägar, men samtidigt styrkan från en stor koncern som Granlunds. Det ger oss kraft.”

Hållbart byggande börjar i planeringen

Utmaningen just nu för hela byggbranschen är världsläget, lågkonjunkturen samt att byggtakten har saktats ned. En annan nöt att knäcka är hur man bygger med återbrukat material så att det görs “på riktigt”, och inte bara blir greenwashing.

Hos Granlund Stockholm ökar man hållbarheten i byggprojekten genom flexibilitet och generalitet. Jan förklarar: “När vi projekterar anpassar vi flexibiliteten efter kundens önskemål. Det vill säga, vi kan snabbt göra ändringar i planerna baserat på omständigheterna. Men projektet som helhet måste stå på en bas, den bygger på generalitet. Det vill säga, det vi planerar, oftast fastigheter på 10 000 m2 eller mer, de ska hålla under lång tid. Dess syfte och användning måste  kunna ändras med tiden. Projekterade lösningar måste vara sådana att 20 olika hyresgäster själva kan bestämma elleverantör, armatur, etc., eller att en enskild ägare lika lätt kan bestämma leverantör och belysning för hela byggnaden.”

Hos oss får man förtroende och ansvar om man visar att man vill, kan och har drivet. Känner man att man behöver mer utmaningar eller vill växa och utvecklas inom företaget så är Granlund väldigt bra på att besvara och bemöta de önskemålen.

Max Bladström, vice VD och specialist inom kraftprojektering, Granlund Stockholm

Hos Granlund Stockholm är det lätt att utvecklas professionellt

Framöver kommer Granlund Stockholm att expandera sitt tjänsteutbud bland annat inom andra teknikområden. Genom att bredda sitt utbud kommer de ligga i linje med övriga Granlunds koncernen och dess service. “När vi anställer så ser vi det som viktigt att personen har ett brett kontaktnät inom branschen samt en vilja att utvecklas. Hos oss får man förtroende och ansvar om man visar att man vill, kan och har drivet. Känner man att man behöver mer utmaningar eller vill växa och utvecklas inom företaget så är Granlund väldigt bra på att besvara och bemöta de önskemålen. Vi håller inte någon tillbaka,” berättar Max.

Mer information

Jan Strömberg

VD
Granlund Stockholm AB

Max Bladström

Kraftprojektering
Granlund Stockholm AB

Fler av våra nyheter

Pekka Metsi, Granlund

Granlund Group gjorde ett bra resultat i ett krävande marknadsläge

13.02.2024 – Granlund Group klarade sig bra år 2023, trots att läget på fastighets- och byggmarknaden var utmanande. Starka kundrelationer och specialkompetens…

News

Granlund Stockholm – det lilla teknikprojekteringsföretaget med de stora resurserna

06.02.2024 – De ligger i framkant när det gäller omsorg för detaljerna, både för sina kunder och de anställda. Nu är de…

News

Nordiskt SCANVAC-pris till Pekka Metsi

13.11.2023 – SCANVAC belönar vartannat år privatpersoner, företag eller organisationer i de nordiska länderna som har lämnat enastående bidrag på området för…

News
Granlund yhdeksi yhtiöksi Suomessa

Granlund blir ett företag i Finland – förbereder sig inför internationalisering

12.06.2023 – Granlund förnyar sin organisation i Finland och koncernens 12 dotterbolag fusioneras med moderbolaget den 31 oktober 2023. I framtiden kommer…

News

Granlund återupptog en snabb tillväxttakt och ökade omsättningen med 18,5 procent

14.02.2023 – Granlund gjorde ett gott resultat år 2022. Tillväxten uppkom till följd av både organisk tillväxt och företagsförvärv.

News

Smarta och kundorienterade sjukhus – IHDA-alliansen tar ut finsk sjukhusprojektering i Europa

29.08.2022 – IHDA-projektet (Integrated Hospital Design Alliance) involverar de ledande sjukhusprojekteringsföretagen.

News

Granlund Sweden spelar en viktig roll i datacenterbranschen

11.04.2022 – Ett team på tio ingenjörer formar framtiden inom datacenterdesign. Nu planerar Granlund Sweden att utöka verksamheten.

News
Pekka Metsi, Granlund

Granlund genomförde rekordmånga förvärv år 2021 – koncernen fortsätter att växa

16.02.2022 – Fusioner och förvärv har spelat en viktig roll i Granlunds strategi under lång tid.

News

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna kring Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök