Skip to content
Granlund Stockholm – det lilla teknikprojekteringsföretaget med de stora resurserna

Granlund Stockholm – det lilla teknikprojekteringsföretaget med de stora resurserna

6.2.2024 – De ligger i framkant när det gäller omsorg för detaljerna, både för sina kunder och de anställda. Nu är de mitt i en expansionsfas – häng med på resan!

Themes
Granlund Stockholm
Share

Granlund Stockholm var vid starten ett av de första teknikprojekteringsföretagen i Sverige som anställde ljusdesigners. “Det är vanligare att andra har ljusdesigners idag, men när vi startade 2011 var vi rätt ensamma. Vi vill vara starka på belysning, eftersom det är en viktig faktor för trivseln i en lokal” berättar Jan Strömberg, VD för företaget.

Att vara oberoende är viktigt för oss. Vi lyssnar på kunden och ger förslag på de bästa lösningarna, med hänsyn till alla aspekter.

Max Bladström, vice VD och specialist inom kraftprojektering, Granlund Stockholm


Max Bladström, vice VD och specialist inom kraftprojektering, förklarar: “Vi var först i Sverige med att beskriva armaturerna i detalj i armaturspecifikationen, istället för att bara skriva ett artikelnummer. Detta möjliggör för projektets olika intressenter att se exakt armaturernas funktion, ljusprestanda, färg och formspråk vilket ger ovärderlig transparens. Arbetssättet inkluderar också att alla armaturer är visuellt utvärderade av Granlunds ljusdesigners innan de inkluderas i förteckningen.”

Denna omsorg om detaljer och kundernas behov genomsyrar hela Granlund Stockholms verksamhet. “Att vara oberoende är viktigt för oss. Vi lyssnar på kunden och ger förslag på de bästa lösningarna, med hänsyn till alla aspekter.”

Teamwork är A och O hos Granlund Stockholm

Ett av Granlund Stockholms senaste projekt är Alfa Lavals nya huvudkontor och utvecklingslabb. Det beräknas vara inflyttningsklart under det andra kvartalet 2025. Där har man projekterat allt som har med kraft, el, tele och belysning att göra. Det är kännetecknande för uppdragen de åtar sig, och för att alla ska hållas uppdaterade i hur arbetet framskrider och smidigt kunna ta fram de bästa lösningarna så arbetar samtliga avdelningar tillsammans i små grupper.

Vår värdegrund är ickehierarkisk. Kommunikationen flyter och allas åsikt har lika värde oavsett roll eller kompetens. Och kompetensen är väldigt hög inom företaget.

Jan Strömberg, VD, Granlund Stockholm

 “Vår värdegrund är ickehierarkisk. Kommunikationen flyter och allas åsikt har lika värde oavsett roll eller kompetens. Och kompetensen är väldigt hög inom företaget.” säger Jan och ler.  Max lägger till, “Som jag ser det så har vi själen av ett litet företag, med mycket flexibilitet och korta beslutsvägar, men samtidigt styrkan från en stor koncern som Granlunds. Det ger oss kraft.”

Hållbart byggande börjar i planeringen

Utmaningen just nu för hela byggbranschen är världsläget, lågkonjunkturen samt att byggtakten har saktats ned. En annan nöt att knäcka är hur man bygger med återbrukat material så att det görs “på riktigt”, och inte bara blir greenwashing.

Hos Granlund Stockholm ökar man hållbarheten i byggprojekten genom flexibilitet och generalitet. Jan förklarar: “När vi projekterar anpassar vi flexibiliteten efter kundens önskemål. Det vill säga, vi kan snabbt göra ändringar i planerna baserat på omständigheterna. Men projektet som helhet måste stå på en bas, den bygger på generalitet. Det vill säga, det vi planerar, oftast fastigheter på 10 000 m2 eller mer, de ska hålla under lång tid. Dess syfte och användning måste  kunna ändras med tiden. Projekterade lösningar måste vara sådana att 20 olika hyresgäster själva kan bestämma elleverantör, armatur, etc., eller att en enskild ägare lika lätt kan bestämma leverantör och belysning för hela byggnaden.”

Hos oss får man förtroende och ansvar om man visar att man vill, kan och har drivet. Känner man att man behöver mer utmaningar eller vill växa och utvecklas inom företaget så är Granlund väldigt bra på att besvara och bemöta de önskemålen.

Max Bladström, vice VD och specialist inom kraftprojektering, Granlund Stockholm

Hos Granlund Stockholm är det lätt att utvecklas professionellt

Framöver kommer Granlund Stockholm att expandera sitt tjänsteutbud bland annat inom andra teknikområden. Genom att bredda sitt utbud kommer de ligga i linje med övriga Granlunds koncernen och dess service. “När vi anställer så ser vi det som viktigt att personen har ett brett kontaktnät inom branschen samt en vilja att utvecklas. Hos oss får man förtroende och ansvar om man visar att man vill, kan och har drivet. Känner man att man behöver mer utmaningar eller vill växa och utvecklas inom företaget så är Granlund väldigt bra på att besvara och bemöta de önskemålen. Vi håller inte någon tillbaka,” berättar Max.

Mer information

Jan Strömberg

VD
Granlund Stockholm AB

Max Bladström

Kraftprojektering
Granlund Stockholm AB

Fler av våra nyheter

Grundare av K-Lab: Paul Compensato, Karl Lambert och Graham Edge

Granlund förvärvar strategisk majoritet i K-Lab Projektering AB

27.06.2024 – Granlund, ledande inom datacenterprojektering och konsultationsexpertis i Norden, kommer att utöka sin datacenterverksamhet i Sverige genom ett strategiskt majoritetsförvärv i…

News

Granlund stärker tillväxtplanerna genom samarbete med ICG som ny investerare

19.06.2024 – Granlund Group tillkännagav idag ett nytt partnerskap med den globala alternativa kapitalförvaltaren ICG. Enligt villkoren i partnerskapet kommer ICG gå…

News

Finland och Sverige är de bästa länderna för datacenter

11.06.2024 – Av alla världens länder lönar det sig att välja Finland eller Sverige som placeringsort för ett datacenter. Vi har många…

News
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund fortsätter starkt

30.05.2024 – Koncernens omsättning ökade med cirka 12 % jämfört med samma period föregående år. Arbetsbelastningen är bra inom alla affärsområden.

News

Telia ökar datacentereffekten – artificiell intelligens ökar datacentrens behov av kapacitet

20.05.2024 – Spridningen av AI-tjänster ökar datacentrens behov av kapacitet med cirka 30 procent varje år i Norden. I Telia Helsinki Data…

News

De flesta fastighetssytemen är föråldrade

13.05.2024 – Fastighetssystemen är ofta föråldrade och överensstämmer inte med dagens krav. Föråldrade system orsakar problem för alla som behöver aktuell och…

News

Strikt kostnadskontroll över underhållsprojekt

06.05.2024 – Data från projekt- och driftsfasen för byggnader har förts närmare varandra. De viktigaste fördelarna med integrationen mellan Granlund Manager och…

News

Träffa oss på Energimässan och Tech Show i Stockholm

11.04.2024 – På Energimässan berättar vi om vårt arbete inom Energieffektivisering, Elprojektering och vår mjukvara Granlund Manager. På Techshow får du veta…

News

Utfasning av lysrör

19.03.2024 – Lysrören fasas ut – ett viktigt steg mot en mer effektiv och miljövänlig belysning i framtidens fastigheter.

News

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna kring Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök