Skip to content
Om Granlund GroupGranlund i Sverige

Granlund i Sverige

På Granlund vill vi vara med och bygga en bättre morgondag tillsammans med våra kunder och intressenter. Vi tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar för vårt arbete.

Granlund i Sverige växer in i framtiden

Granlund är marknadsledare inom installationsteknik i Finland och har en stark position även inom sina övriga affärsområden. Sedan 2020 har vi expanderat och fortsätter etablera oss på den svenska marknaden. Vi är en toppmodern organisation som för närvarande har två kontor med olika inriktning i Sverige. Här erbjuder vi tjänster inom bland annat eldesign & kraftprojektering samt datacenterdesign.

Granlund Sweden – banbrytande datacenterdesign

Företaget Granlund Sweden AB är den första enheten utanför Finland och företaget leds av VD Marcus Karlsson. Vår specialitet är datacenterdesign. Tack vare våra ingenjörer som har en gedigen erfarenhet inom tekniska byggtjänster kan vi erbjuda en helhetslösning av datacenterdesign. Där vi dessutom är med från idé till drift. Våra kunder är allt från små lokala företag till stora bolag som bygger datacenterhallar och hyr ut serverplats, eller som har sina egna datacenterhallar.

Målet är att med banbrytande metoder utöka Granlunds datacenternärvaro för att bli ledande inom Norden. Alla kundrelationer bygger på förtroende och det tar tid att bygga upp det. Vi är redo att satsa den tiden.

Sverige, precis som Finland, har ett perfekt klimat eftersom mindre pengar behöver läggas på att kyla servrar. Andra fördelar är att elen är relativt billig och säker med få elavbrott. Samtidigt finns det en bra tradition av telekom- och dataföretag vilket är anledningen att datacenterbranschen är mycket stark i Sverige. Våra kunder kan förvänta sig en trygg och pålitlig samarbetspartner när de anlitar oss.

Granlund Stockholm – oberoende rådgivare

Den andra enheten i Granlund Sverige är Granlund Stockholm AB som leds av Jan Strömberg, VD. Vi erbjuder erfarna elkonsulter inom samtliga discipliner – kraftprojektering, elprojektering, ljusdesign samt kommunikation och säkerhet. Företaget gick tidigare under namnet ECO Konsult i Stockholm AB men i januari 2022 gick vi ihop med Granlund Group och Granlund Stockholm AB bildades. Ett steg i att förstärka Granlunds företagsnätverk inom byggsektorn i Sverige.

Vi arbetar med ett stort antal små och stora företag och välkomnar utmaningen med en större konkurrens från branschen. Vårt mål är att expandera och bli fler anställda som arbetar som elkonsulter för att få en stark position på marknaden. För just storleken på företaget är en stor fördel konkurrensmässigt.

Det innebär att vi är ett större bolag med hela Granlund-koncernen i ryggen – men med ett mindre företags fördelar. Vi drar fördel av antalet anställda på företaget som ligger mellan 20-30 personer, men vi har inte den långa tidskrävande beslutsprocessen som en stor koncern har. De som jobbar med oss vet att stämningen är familjär, konsultgruppen är stabil och det är samma personer de jobbar med.

Dessutom får våra kunder en oberoende rådgivare som alltid sätter kunden i första rummet och vi rekommenderar och föreskriver aldrig något bara för att det är bra för oss, utan alltid det som är bäst för kunden.

Tillsammans bygger vi en hållbar och smart framtid

Från koncernens sida, vill vi verkligen poängtera att Granlund i Sverige ska fortsätta vara oberoende, samtidigt som verksamheten blir större och kollegerna fler.

Båda enheterna i Sverige har ett uppdrag från Finland att anställa fler inom eldesign, ljusdesign, telekommunikation och säkerhet – och vi har en bred verksamhet tillsammans. Utan anställda som gör ett bra jobb finns ingen verksamhet. Det är en självklarhet, men som ledare måste vi ge de bästa förutsättningarna för våra anställda så att de kan göra ett bra jobb. Något vi är bra på.

Dessutom är det viktigt att ha en bra och ergonomisk arbetsplats hemma, på kontoret och hos kunden. Vi vill så klart också ha roligt, även om det kan vara både utmanande och jobbigt med vissa uppdrag.

Kort fakta om Granlund i Sverige

Granlund har två kontor i Sverige som arbetar med olika inriktning, men med samma mål. Att leda utvecklingen framåt och vara det självklara valet för våra uppdragsgivare.

Granlund Sweden AB

Grundades år 2020 och företaget har 9 anställda. Har kontor i Lidköping.

Specialiserade på datacenterdesign:

  • konceptdesign i tidiga faser
  • design inom konstruktion
  • byggprojektledning samt projektledning inom designuppdrag

Granlund Stockholm AB

Tidigare ECO konsult AB som grundades 2011. Blev en del av Granlund Group i januari 2022. Företag har 24 anställda. Har kontor i Stockholm.

Specialiserade elkonsulter inom fyra discipliner:

  • Elprojektering
  • Kraftprojektering
  • Ljusdesign
  • Kommunikation och säkerhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna gällande Granlund och fastighets- och byggsektorn

Kontakta oss!

Marcus Karlsson

Marcus Karlsson

VD
Granlund Sweden AB

Jan Strömberg

VD
Granlund Stockholm AB

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Sök