Skip to content
Granlund Sweden spelar en viktig roll i datacenterbranschen

Granlund Sweden spelar en viktig roll i datacenterbranschen

11.4.2022 – Ett team på tio ingenjörer formar framtiden inom datacenterdesign. Nu planerar Granlund Sweden att utöka verksamheten.

Themes
Data and digitalisation
Share

Granlund Sweden är specialiserat på datacenterdesign, en bransch som växer globalt. Nästan fem miljarder människor runt om i världen använder internet och antalet ökar. Datacenter möjliggör snabba uppkopplingar och framtida utveckling.

”Många teknikföretag pressar sin kapacitet till det yttersta, och infrastrukturen tar form och expanderar i alla länder, inklusive Sverige. Det är därför vi behöver ett lokalt företag som fokuserar på datacenterdesign”, säger elkonstruktionsingenjören Nils Edvinsson.

Tillväxt på horisonten – lediga tjänster

Edvinsson är en av tio ingenjörer som arbetar för Granlund Sweden. Företaget grundades 2020 och är en viktig aktör på marknaden med stora internationella kunder och tillväxtplaner.

”Under de närmaste åren har vi för avsikt att anställa minst 50 specialister. På så vis kan vi stärka vår position i Sverige och expandera till andra marknader som Norge och Danmark,” säger Granlund Swedens VD Marcus Karlsson.

Granlund Sweden grundades ursprungligen i Lidköping, men några av medarbetarna har sin bas i Stockholm. ”Det är skönt att vara tillbaka på kontoret, men pandemin visade att det faktiskt är lättare att arbeta på distans än vi trodde. Vi kan fortfarande arbeta hemifrån vid behov,” säger Nils Edvinsson.

Under de närmaste åren har vi för avsikt att anställa minst 50 specialister.

Marcus Karlsson, VD, Granlund Sweden

Datacenterbranschen förändras snabbt

Det är inte ovanligt att ingenjörerna sitter vid sina datorer hela dagarna, men en stor del av jobbet på Granlund handlar också om att arbeta med kunder och kollegor och därför är social kompetens avgörande. Tillit och transparens anses vara nyckelvärderingar och ambitioner i yrkeslivet uppmuntras.

”Våra arbetsuppgifter är verkligen utmanande. Vi är inte rädda för att utnyttja möjligheten när den bjuds”, säger Karlsson.

För vissa av medarbetarna är resor en stor del av jobbet. HVAC-ingenjören Ulrika Millqvist har arbetat på anläggningar två dagar i veckan under hela pandemin. Hon kommer tidigare från gas- och oljeindustrin.

”Datacenter är framtiden, och det är jättekul att få vara en del av denna utveckling. Jag är den enda kvinnan på kontoret, men som ingenjör är jag van vid detta. Vi har roligt tillsammans och förlitar oss på varandra, och självklart måste vi leverera och få jobbet gjort”, säger hon.

Att arbeta i den här branschen är mycket givande eftersom den är så utvecklande, och vi arbetar med några av de största och mest spännande teknikföretagen.

Nils Edvinsson, elkonstruktionsingenjören, Granlund Sweden

Även om erfarenhet inom datacenterdesign är enormt värdefullt finns det också behov av kompetens inom andra Granlund-ingenjörsområden, inklusive värme, ventilation, luftkonditionering, rördragning och kylning. Det mesta av kommunikationen på företaget sker på engelska, så det är ett måste att behärska detta språk flytande.

”Att arbeta i den här branschen är mycket givande eftersom den är så utvecklande, och vi arbetar med några av de största och mest spännande teknikföretagen. Möjligheterna är oändliga om du kan lära dig att hantera detta område”, avslutar Nils Edvinsson.

Vill du veta mer om Granlund Sweden?

Marcus Karlsson

Marcus Karlsson

VD
Granlund Sweden AB

Lediga tjänster

Nu söker vi på Granlund Sweden AB:

  • Senior VVS/kyl-ingenjör
  • Senior El-ingenjör
  • Projektledare

Ta del av fler nyheter

Nordiskt SCANVAC-pris till Pekka Metsi

13.11.2023 – SCANVAC belönar vartannat år privatpersoner, företag eller organisationer i de nordiska länderna som har lämnat enastående bidrag på området för…

News
Granlund yhdeksi yhtiöksi Suomessa

Granlund blir ett företag i Finland – förbereder sig inför internationalisering

12.06.2023 – Granlund förnyar sin organisation i Finland och koncernens 12 dotterbolag fusioneras med moderbolaget den 31 oktober 2023. I framtiden kommer…

News

Granlund återupptog en snabb tillväxttakt och ökade omsättningen med 18,5 procent

14.02.2023 – Granlund gjorde ett gott resultat år 2022. Tillväxten uppkom till följd av både organisk tillväxt och företagsförvärv.

News

Smarta och kundorienterade sjukhus – IHDA-alliansen tar ut finsk sjukhusprojektering i Europa

29.08.2022 – IHDA-projektet (Integrated Hospital Design Alliance) involverar de ledande sjukhusprojekteringsföretagen.

News

Granlund Sweden spelar en viktig roll i datacenterbranschen

11.04.2022 – Ett team på tio ingenjörer formar framtiden inom datacenterdesign. Nu planerar Granlund Sweden att utöka verksamheten.

News
Pekka Metsi, Granlund

Granlund genomförde rekordmånga förvärv år 2021 – koncernen fortsätter att växa

16.02.2022 – Fusioner och förvärv har spelat en viktig roll i Granlunds strategi under lång tid.

News

Sök