Skip to content
Belysningsprojektering

Belysningsprojektering

Våra belysningsprojektörer lyfter fram den byggda miljöns bästa sidor. Med belysningsprojektering kan ni göra lokalerna inbjudande, förbättra byggnadens funktionalitet och öka lokalanvändarnas välbefinnande.

Belysningsprojektering gör lokalerna mer stämningsfulla

Bra belysning är funktionell och vacker. Belysningsprojektering skapar funktionella arbetsytor till stöd för välbefinnandet, trygga utomhusytor och en god atmosfär på platser där människor möts. Evenemangsbelysning ger tillfälliga upplevelser, medan permanent fasadbelysning eller ljuskonstverk ger mer bestående effekt på omgivningarna nattetid och under de mörka årstiderna.

Vi erbjuder belysningsprojektering som tillgodoser era behov

Våra belysningsprojektörer har kunskapen och resurserna som krävs för projekt av alla storlekar. Vi utför projektering genom separata uppdrag inom belysningsområdet enbart, samt som en del av Granlunds bredare projekteringslösningar.

Våra projekt varierar från övergripande koncept med tusentals belysningsarmaturer till små tekniska detaljer i enskilda anläggningar och utveckling av nya produkter. Belysning av kontor och affärslokaler är vår kärnkompetens. Vi är väl införstådda med förändrade belysningsbehov hos utbildningsinstitutioner och skolor, liksom teknisk och konstnärlig belysning i det offentliga rummet. Vi har även erfarenhet av belysningsprojektering för interiör och exteriör belysning på historiska byggnader.

Vår belysningsprojektering kombinerar kreativitet och teknik

Vid belysningsprojektering kombinerar vi kreativitet med vår gedigna tekniska kompetens och kunskap om bygg- och upphandlingsmetoder. Vi tar också hänsyn till belysningslösningarnas energieffektivitet och livscykel i alla våra projekt. Vi visualiserar lösningar med hjälp av simulerings- och beräkningsprogram och interaktiva virtuella modeller.

Vi säkerställer alltid ett förstklassigt resultat i samarbete med beställare, användare, arkitekter, inredningsarkitekter och Granlunds experter på elprojektering och audiovisuella lösningar och presentationsteknik.

Våra belysningsprojekteringstjänster

 • Inomhus- och utomhusbelysning
 • Kontors- och butiksbelysning
 • Sjukhusbelysning
 • Utställnings-, museum- och konstbelysning
 • Fasadbelysning
 • Ljuskonst
 • Renovering av värdefulla belysningsarmaturer
 • Inriktning av strålkastare
 • Programmering av belysningskontrollsystem
 • Belysningsgenomgång
 • Mätning, beräkning och visualisering av belysningslösningar

Vill du diskutera belysning mer detaljerat?

Tatiana Bibikova

Belysningsprojektering
Granlund Stockholm AB

Susanne Strömberg

Belysningsprojektering
Granlund Stockholm AB

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Sök