Skip to content
Elteknik och digitala lösningar åt Nya Barnsjukhuset

Elteknik och digitala lösningar åt Nya Barnsjukhuset

26.8.2022 – Granlund ansvarade för eltekniken på Nya Barnsjukhuset.

Branscher
Sjukhus och vård
Tjänster
Elprojektering, Tele- och säkerhetsprojektering, Brandsäkerhetsprojektering
Platser
Huvudkontor
Nya barnsjukhuset
Nya Barnsjukhuset i Helsingfors öppnade i september 2018.

Vid projekteringen av Nya Barnsjukhuset i Helsingfors, som byggdes av Stiftelsen Nya Barnsjukhusets Stöd, sattes ribban högt. Målet var att bygga världens bästa barnsjukhus. Granlund ansvarade för eltekniken under hela projektet.

Vi tillhandahöll el– och belysningsprojektering, telekom- och säkerhetstjänster, brandbekämpning, AV-teknik, samt projektering av medicinsk utrustning och renlighetshantering åt Nya Barnsjukhuset. Vi ansvarade också för magnetfältsmätningar och verifieringslösningar för elnäten.

Planering av tekniska byggnadssystem på ett operativt sjukhus

Nya Barnsjukhusets bruttoarea är omkring 45 000 kvadratmeter. Planeringen startade våren 2014 och de första patienterna kommer att tas in hösten 2018. Hela planeringen genomfördes samtidigt med byggnadsarbetet och datamodellering användes i alla projektets faser. Under hela projektet fanns en administrativ byggnad, en matsal och ett kök i närheten av byggarbetsplatsen.

Energieffektivt och innovativt barnsjukhus

Nya Barnsjukhuset behandlar patienter med sällsynta och allvarliga sjukdomar och som kommer från hela landet. Till exempel kommer hjärtkirurgi, organtransplantationer och svåra barnsjukdomar i Helsingforsregionen att centraliseras till det nya sjukhuset. Patienterna är allt från prematurt nyfödda till 15-åringar.

Nya Barnsjukhusets ambition är att bli det bästa barnsjukhuset i världen, där sjukhuset kombinerar förstklassig patientvård med komfort, säkerhet och anpassningsförmåga. Innovation, energieffektivitet, miljöansvar och kostnadsstyrning var därför viktiga faktorer i projekteringen.

Digitala lösningar stöttar barnets vårdväg

Digitala lösningar stöttar barnets vårdväg och effektiviserar sjukhuspersonalens arbete. Utrymmena har utformats för lek och umgänge med nära och kära. Särskild belysnings- och ljudprojektering gör också utrymmena mer behagliga att vistas i. Utöver allt detta säkerställs den tekniska pålitligheten, vilket innebär att tekniska fel inte kommer att äventyra sjukhusdriften.

Vill du veta mer?

Jukka Vasara

Vice verkställande direktör
Granlund Oy

Nya Barnsjukhuset i Helsingfors, Finland

Huvudkontor

Byggnadstekniska tjänster åt Helsingforsregionens sjukvårdsdistrikt

Service

VVS-projektering, Elprojektering, Styr- och reglerprojektering, Granlund Manager

Industry

Sjukhus och vård

Vi har tillhandahållit vår expertis inom byggnadstekniska tjänster, sjukhusprojektering och energianvändning åt ett antal anläggningar tillhörande Helsingforsregionens sjukvårdsdistrikt, inklusive Mejlans…
Referens

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av nyheter från Granlund och byggsektorn.

Sök