Skip to content
Byggnadstekniska tjänster åt OP:s nya huvudkontor

Byggnadstekniska tjänster åt OP:s nya huvudkontor

26.8.2022 – Granlund ansvarade för projekteringen av el, belysning och sprinkler samt för företags- och anläggningssäkerheten vid renoveringen av OP Groups Hiidenkivi-kontor i Vallgård i Helsingfors.

Branscher
Kontor
Tjänster
Elprojektering, Ljusdesign, Brandsäkerhetsprojektering, Tele- och säkerhetsprojektering
Platser
Huvudkontor

Renovering av kontorsbyggnad och imponerande nybyggnation

Den 250 miljoner euro stora investeringen i OP Groups huvudkontor omfattade både en renovering och en nybyggnation. År 2015 stod den nya byggnaden klar, som består av sju våningar och fyra underjordiska parkeringsvåningar. Den totala kontorsytan är 60 000 kvadratmeter och kvarterets storlek är 132 000 kvadratmeter. På huvudkontoret finns även OP-museet och OP-konststiftelsens utställningslokal.

Hållbara, konverterbara och sammanhängande utrymmen samt användandet av miljövänliga material var projektets mål. Renoveringen effektiviserade dessutom utrymmesanvändningen med 30 procent och sänkte driftskostnaderna med cirka 25 procent.

Kvarteret i Vallila vann det årliga priset Tekla Global BIM Award.

Vallila-kvarteret vinner Tekla-pris

Kvarteret Vallila vann finska BIM-utmärkelsen år 2014 och det internationella priset Tekla Global BIM Award strax därefter. Projektet vann dessa priser tack vare den omfattande storleken och utmanande miljön, dess förmåga att kombinera gamla och nya element, den komplexa arkitekturen och en svår plats i en aktiv miljö.

Fasaden på OP-huvudkontoret är gjord av välvda glas- och betongelement och vi använde en BIM -modell för att övervaka byggnadens utformning och konstruktion. Projektet hyllades för den mångsidiga användningen av datamodellering och den smidiga kommunikationen mellan olika parter i BIM-användningen.

Vill du veta mer?

Jukka Vasara

Vice verkställande direktör
Granlund Oy

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av nyheter från Granlund och byggsektorn.

Sök