Skip to content
Tobias Larsson, Elkonsult

Tobias Larsson, Elkonsult

Som elkonsult krävs förståelse för att alla projekt är unika och hur man hanterar frågeställningar som uppkommer, sätter kreativiteten i främsta rummet. Tobias Larsson är en resultatinriktad och kreativ konstruktör som har arbetat som konsult i ca 7 år.

Tobias huvudsakliga uppgift som elkonsult består av att rita upp anläggningen så som kunden vill ha den. Utöver det ansvarar han även för handläggningen och ekonomi kring projektet som uppdragsansvarig. Att alla är synkade och samordnade kring uppgifter och tidsramar, samt håller i kundkontakter. 

I hans roll stöter man dagligen på olika utmaningar, där förståelsen för att alla projekt är unika och hur man hanterar frågeställningar som uppkommer sätter kreativiteten i främsta rummet. Det är viktigt att man är lösningsorienterad och flexibel. Ekonomifrågor och budgetering kan vara en utmaning men det löser sig alltid på ett väldigt bra sätt i slutändan, säger Tobias. 

Det finns otroligt många lösningar på olika installationer, så det är verkligen utvecklande och man lär sig vad som fungerar.

Tobias Larsson, Elkonsult, Granlund Stockholm

Man får facit helt enkelt 

Det roligaste med hans arbete enligt honom själv är att se resultatet av arbetet som man har utfört, kundnöjdheten och feedbacken. Man får facit helt enkelt, säger Tobias. 

Den konstruktiva kritiken ser han som en stor utvecklingsmöjlighet och om något gått mindre bra tar man det med sig till nästa projekt och förbättras. Den personliga utvecklingen är viktig. “Det finns otroligt många lösningar på olika installationer, så det är verkligen utvecklande och man lär sig vad som fungerar.”

Tobias bästa tips för att lyckas med uppdrag och en väldigt viktig egenskap i rollen som elkonsult, är att vara tydlig. “Se till att tänka igenom hela processen. Hur vill jag att det ska se ut? Visualisera och konkretisera! Sen är det som jag tidigare nämnde viktigt att kunna ta lärdom av eventuella utmaningar och motgångar. Erfarenhet är ingenting man har, det är något man får”, säger Tobias.

Läs fler karriärberättelser

Var och en av oss har vår egen karriärberättelse. Hur har vi valt vårt område och arbetsplats? Vad har hänt sedan dess? Låt Granlundsborna berätta själva.

Erfarenhet är ingenting man har, det är något man får.

Tobias Larsson, Elkonsult, Granlund Stockholm

Bli en del av vårt karriärnätverk!

Känns vi som rätt företag för dig kan du gå med i vårt karriärnätverk för att vara först med att höra om lediga tjänster på Granlund Stockholm.

Från underleverantör till anställd

Han bor i Tyresö tillsammans med sin sambo och på fritiden spelar han fotboll, dator och har stort intresse för träning, skidåkning och att resa. 

Tobias kommer från en bakgrund med el & data på gymnasiet där han sedan valde att utbilda sig till elektriker och till sist vidare inriktning som elkonstruktör, Granlund kände han till sedan tidigare genom att han först arbetade som underentreprenör. Tobias skickade in en spontanansökan, som sedan ledde till en anställning på Granlund Stockholm där han nu har arbetat i 3 år och trivs mycket bra. 

Elprojektering

Med god elprojektering kan du säkerställa fastighetens funktionalitet och dess användares välbefinnande. Vi hjälper till att implementera elprojekteringslösningar som uppfyller målen utan kompromisser med driftsäkerheten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna kring Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök