Skip to content
Kristian Bilecen, Konstruktör – tele, kommunikation och säkerhet

Kristian Bilecen, Konstruktör – tele, kommunikation och säkerhet

Inom en bransch i ständigt utveckling är kreativitet, kunskap och struktur nyckelfaktorer för en konstruktör. Kristian Bilecen har arbetat på Granlund Stockholm i 1,5 år som konstruktör där han trivs väldigt bra och håller just nu även på att kliva in i rollen som handläggare inom tele, kommunikation och säkerhet, vilket för honom var nästa steg i sin karriär.

Man är spindeln i nätet

Som konstruktör består arbetet av att rita i projekten och projektera systemen. Man följer handläggarens och kundens direktiv och tar fram ritningarna. Det är en väldigt kreativ roll. 

I rollen som handläggare kommer han i stället att vara ute på mycket kundmöten och man är länken mellan kunden och konstruktören samt övriga i projektet. Man hanterar frågeställningar och säkerställer att arbetet löper på, att direktiv efterföljs och håller ihop projektet. Man är spindeln i nätet. 

Kristian berättar att det roligaste med arbetet är den stora variationen på uppdrag, man sitter inte och gör exakt samma sak varje dag. Han uppskattar bredden och de utmaningar som följer med det, att man måste hålla sig uppdaterad på ny teknik och information. Problemlösning är stimulerande och föder kreativitet.

“Som konstruktör är det viktigt att vara teknikintresserad, lösningsorienterad, tydlig och noggrann. Man bör även vara nyfiken, våga fråga mycket och vara strukturerad.  Själv föredrar jag även när det är ett högt tempo, det är egenskaper som hjälper en att lyckas med projekt”, säger Kristian. 

Här hjälps man åt 

Kristian berättar att han under sin tid på Granlund Stockholm har utvecklat sin kompetens jättemycket. “Här är man mer involverad i de olika projekten, man har fler ansvarsområden och man jobbar nära varandra i teamen. Det beror på företagskulturen och alla kollegor, det finns så stor kompetens bland oss och man ställer upp för varandra. Här hjälps man åt.” 
 
“Vill man utvecklas och växa i karriären så är det upp till en själv, ingen håller tillbaka dig och man sätter verkligen tilltro till individen.”

En företagskultur där alla respekterar varandra och har en lika viktig funktion oavsett roll 

“På Granlund har vi mycket gemensamma aktiviteter, vi har jul och sommarfester med våra respektive, generösa bonusar och personlig träning. Men framför allt har vi en företagskultur där alla respekterar varandra och har en lika viktig funktion oavsett roll.” 

Konstruktör har han varit i 6 år nu, men han blev tidigt intresserad av el, teknik och hur saker fungerar.  Det resulterade i att Kristian sökte sig till el-linjen i gymnasiet. Efter studenten gick han som lärling och arbetade som elektriker under en period. 

Han bytte därefter karriär helt och startade ett familjeföretag med sin pappa, som de drev tillsammans i 5–6 år. Men livet tog en vändning när han själv blev pappa. Kristian började omvärdera sitt arbete och tankarna på om det verkligen var rätt val att driva ett eget företag kom allt oftare, eftersom det var sena kvällar och tiden tillsammans med familjen blev mindre. Därför började han kolla efter intressanta utbildningar och det var då han hittade utbildningen, elkonstruktion och projektering på Nackademin Yrkeshögskola.

Läs fler karriärberättelser

Var och en av oss har vår egen karriärberättelse. Hur har vi valt vårt område och arbetsplats? Vad har hänt sedan dess? Låt Granlundsborna berätta själva.

Som konstruktör är det viktigt att vara teknikintresserad, lösningsorienterad, tydlig och noggrann. Man bör även vara nyfiken, våga fråga mycket och vara strukturerad.

Kristian Bilecen, Konstruktör, Granlund Stockholm

Bli en del av vårt karriärnätverk!

Känns vi som rätt företag för dig kan du gå med i vårt karriärnätverk för att vara först med att höra om lediga tjänster på Granlund Stockholm.

Granlund kändes det helt rätt, som att komma hem

Efter examen arbetade Kristian som elkonsult under en period och blev slutligen rekryterad till Granlund Stockholm. Redan under rekryteringsprocessen fick han ett väldigt gott intryck, det kändes familjärt och bra med en liten arbetsgrupp och de goda förutsättningarna.  

Den goda gemenskapen och genuina omtanken är just en stor anledning till varför han blev intresserad. “När jag började arbeta på Granlund kändes det helt rätt, som att komma hem.”, säger Kristian. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av de senaste nyheterna och trenderna kring Granlund och fastighets- och byggsektorn

Sök