Skip to content
Årlig energibesparing motsvarande 3,5 miljoner euro på finska universitet

Årlig energibesparing motsvarande 3,5 miljoner euro på finska universitet

26.8.2022 – Ett nära samarbete mellan Granlund och finska universitet har gett stora resultat för fastighetsförvaltningen. På bara fem år har den årliga energibesparingen uppgått till 6 %, vilket motsvarar 3,5 miljoner euro.

Branscher
Skolor och utbildningsinstitutioner
Tjänster
Granlund Manager
Platser
Huvudkontor

Samarbetet mellan de finska universiteten och Granlunds fastighetsunderhållsföretag började redan på 1990-talet. Idag används den molnbaserade programvaran Granlund Manager för fastighetsunderhåll och energihantering på samtliga av Finlands 14 statligt finansierade universitet.

”Helsingfors universitet har använt Granlund Manager i många år. Lösningen spelar en viktig roll i arbetet att hantera energidata, planera långsiktigt och kontrollera kvaliteten på förvaltningen av universitetets fastighetsportfölj. Granlund Manager gör det möjligt för oss att kvantifiera effekterna av energibesparande åtgärder och samtidigt utveckla effektiviteten och produktiviteten i vår fastighetsförvaltningsprocess,” säger Jaana Ihalainen, fastighetschef vid Helsingfors universitet.

Granlund Manager gör det möjligt för oss att kvantifiera effekterna av energibesparande åtgärder och samtidigt utveckla effektiviteten och produktiviteten i vår fastighetsförvaltningsprocess.

Jaana Ihalainen, fastighetschef vid Helsingfors universitet

University Properties of Finland Ltd tillhandahåller fastighetsunderhållstjänster till universitet utanför huvudstadsregionen. När de skulle fatta beslut om ett nytt system valde företaget Granlund Manager eftersom denna lösning tillgodoser företagets behov av att kunna optimera energiförbrukningen och skapa funktionella system för byggtekniska tjänster och inomhusklimat i sina lokaler.

Sparar energi och levererar samtidigt ett gott inomhusklimat

Företaget slöt ett energieffektiviseringsavtal med arbets- och näringsministeriet. Målet med avtalet var att nå besparingar för energikostnader på upp till 6 % under perioden 2011–2016. Genom långsiktig planering och budgetering nåddes detta mål långt före utgången av 2016. Särskilt fokus lades på utvecklingen av förebyggande underhåll, en reaktiv underhållsprocess, energieffektivitet och översikt.

”Vi tror på Granlunds förmåga att optimera energianvändningen och skapa ett gott inomhusklimat i alla våra byggnader, oavsett användningsändamål”, säger Jarmo Perkiö, underhållschef vid Finlands Universitetsfastigheter Ab.

Vill du veta mer?

Veikko Martiskainen

Chef för internationell affärsutveckling
Granlund Oy

University Properties of Finland Ltd

  • University Properties of Finland Ltd tillhandahåller fastighetsunderhållstjänster till universitet.
  • Den molnbaserade Granlund Manager-programvaran för fastighetsunderhåll och energihantering används på alla Finlands 14 statligt finansierade universitet.
  • Tillsammans med Granlund optimerar University Properties of Finland Ltd energiförbrukningen och skapar ett gott inomhusklimat i alla sina fastigheter.

Vår del i projektet

Huvudkontor

Byggnadstekniska tjänster åt Helsingforsregionens sjukvårdsdistrikt

Service

VVS-projektering, Elprojektering, Styr- och reglerprojektering, Granlund Manager

Industry

Sjukhus och vård

Vi har tillhandahållit vår expertis inom byggnadstekniska tjänster, sjukhusprojektering och energianvändning åt ett antal anläggningar tillhörande Helsingforsregionens sjukvårdsdistrikt, inklusive Mejlans…
Referens
Huvudkontor

Telias datacenter i Helsingfors – drömmen för en ingenjör

Service

VVS-projektering, Elprojektering, Styr- och reglerprojektering, Tele- och säkerhetsprojektering

Industry

Datacenter

Telia Helsinki Data Center är Nordens största co-location datacenter.. Granlund utförde detaljprojekteringen och driftsättningen av det nya datacentret.
Referens
Huvudkontor

Granlund deltog i projekteringen av en ny hissfabrik i Indien

Service

Styr- och reglerprojektering, Driftssäkring och driftsättning

Industry

Årlig energibesparing motsvarande 3,5 miljoner euro på finska universitet

Granlund stod för konceptprojekteringen av projektets husteknik- och automationssystem.
Referens

Be om mer information eller begär en offert

Berätta om ditt projekt eller vilken typ av tjänst du söker. Vi tar kontakt med dig inom kort.

Hitta din närmsta kontaktperson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Bli bland de första att ta del av nyheter från Granlund och byggsektorn.

Sök